Wednesday, April 14, 2010

Hati Tersentuh

Pagi yg sgt sedih dan tersentuh nyer hati bile dpt surat dr. hubby. Actually, selama kami mendirikan rumah tangga (2 thn 4 bulan) belum pernah lagi la aku dpt warkah dr insan yang bergelar suami, masa bercinta dulu2 pun tak pernah dpt sekeping kad besday or aper2 surat dr hubby, coz hubby aku ni jenis yang terus-terang, terus cakap jek...dier tak pandai mengarang2 surat, paling tidak pun email la, itu pun tak der la email yang jenis2 bunga2 ni....

Tp, alangkah terkejut nya aku dpt surat dr hubby yang siap pakai pos kat umah lagi....citer nyer begini..pg tadi aku nak iron seluar hubby coz weekend aritu aku tak sempat nak mengiron baju2 suma pasal byk kan seminggu sekali basuh, nak lipat semua skali harung mmg la agak penat, so nk dijadikan citer, aku ternampak la sepucuk surat envelope putih, terkejut gak stamp tu cop dr seremban, terpk jugak saper la yg bg surat ni, skali bile bukak jek surat & baca, air mata mula membasahi pipi, rupa2 nyer hubby tulis surat tu masa dier kat PD, masa tu dier ader kursus PBS, maybe masa dier on da way back to Kl dier pos surat tu, mmg aku tak pnh jangka dapat surat tu..surat tu bunyi begini (upload jek la surat tu)

Actually semalam ader sket salah faham ngn hubby, maklum la, rumah tangga mesti ader sket salah faham, tp dah ok, coz aku tak suka benda2 kecik dimeleretkan smpai berhari2....

Malas nak berbloging

Assalammualaikum wbt,

Lama nyer aku tak update blog ni, actually aku ni bukan la suka berblog-blog ni, malas betol nak berblog tp bile tgk rakan2 menaip kisah harian dorang dalam blog rase suka pulak...hehhe...actually aku lebih suka tulis diary..tp tu dulu la before kawin...mmg suka sgt melepaskan segala luahan hati dalam diary, tp sejak kawin ni, kesibukan yang melanda tiada hentinye membuatkan aku smpai malas nak tulis diary.....

Monday, December 21, 2009

Hari Yg Sgt2 Bz

Hari ni aku sgt la bz dgn kerja2 opis, nak siapkan Invoice, Delivery Order utk TM, UM dan untuk EN. Roslim (Linline Malaysia Salsa). Smpai opis kul 8 pagi coz hubby nak buat printing utk En. Roslim, then after buat kerja printing kul 9.30 jek dier dah kuar coz ader meeting kat ADeC UM. Tinggal la aku ngn faris kat opis...faris lak belom bgn tido, biasa la anak ibu sorang ni klu tak pukul 11 pg mmg la dier tak bgn...tp tak per senang sket nak buat keje, klu dier bgn mmg susah la aku nk buat keje coz dier akan don ngacau jek...

Esok hubby sambung buat keja2 renovation (supervise contractor) & move brg letak kat opis baru kami kat PJ Industrial Park. Esok klu aku ikut hubby p opis baru, aku akan uploadkan pic opis baru yer..

Thursday, December 17, 2009

Lamanyer tak update

Assalammualaikum wbt....

Salam Maal Hijrah utk pembaca2 blog hani. Actually blog ni dah lama create cuma tak reti nak update...Blog ni hani khaskan utk suami yang tersayang dan anak yang tercinta (Faris)...senang la esok2 Faris dah besar boleh la die baca blog ibu dier ni...heheh..

Dah pukul 1.00 pg, faris masih belom tido, asik dok layan Upin, Ipin..ibu dah ngantuk sgt2 dah ni..sambil2 melayan faris tgk upin ipin, ibu pulak amik kesempatan mengapdate blog ni...